Update 4.13: Výkon, okno asociace, vyvážení a další

Vážení hráči,

nedávno jsme v článku o našich plánech na rok 2019 zmínili update na verzi 4.13 a s ním související změny. Vzhledem k tomu, že jde o poměrně velký update zahrnující mnoho vylepšení, na která se těšíme, rádi bychom se na ně podívali zblízka.

Vylepšení výkonu a opravy chyb

Hlavní předností tohoto updatu jsou vylepšení výkonu. V první části blogu o letošních plánech jsme vám představili viditelná vylepšení v seznamu lokomotiv a vagónů. Posouvání v těchto seznamech je nyní mnohem plynulejší, FPS je vyšší a byla výrazně snížena zátěž operační paměti. Bylo přepracováno i uživatelské rozhraní seznamu vagónů, které také vede k lepšímu výkonu.

Ale nezastavili jsme se jen u toho. Věnovali jsme se i zjišťování, jak je výkon ovlivněn zobrazením mapy. To vedlo ke změně v načítání jednotlivých elementů na mapě jen v případě, že jsou umístěny na viditelné ploše. To také šetří operační paměť a zvyšuje výkon.

A navíc tento update samozřejmě obsahuje i mnoho oprav chyb. Napočítali jsme jich celkem 65! Mimo jiné jsme také vyřešili potíže při mazání témat na fóru asociace nebo odpovídání na soukromé zprávy.

Nové okno asociace

Spolupráce je velmi důležitým prvkem v Rail Nation, a s tím souvisí i asociace. Kompletně jsme přepracovali okno asociace, aby byly klíčové informace viditelnější a přístupnější na méně kliknutí. Kromě řady drobných vylepšení se na herních světech restartovaných po updatu objeví i nová možnost automatického přijímání nových členů. Asociace tak budou moct snadněji doplnit své řady a noví hráči najdou domov rychleji. Navíc je nyní také jednodušší přihlášení do asociace nebo přechod z jedné asociace do druhé.

Více informací o novém okně asociace najdete ZDE na fóru.

Vyrovnávací změny

Průběžně sledujeme anglické a německé fórum a čteme vaše komentáře. Po analýze dat a diskusích jsme se rozhodli implementovat nějaké změny ve vyvážení hry. Více podrobností si můžete přečíst ZDE v prvním blogu o našich letošních plánech.

Také jsme vzali v úvahu vaši zpětnou vazbu ohledně šotoušů a výrazně přepracovali jejich objevování. Objevují se méně často, ale jsou za ně větší odměny, takže celkové odměny jsou zhruba stejné, zatímco hledání šotoušů již není tak intenzivní. Dalším zdrojem frustrace pro vás často bylo dlouhé čekání na poslední nenalezené šotouše. Tento problém jsme nyní také vyřešili: jednak jsme zvýšili pravděpodobnost, že se objeví vzácný šotouš, a jednak jsme přidali systém, který zabrání nenalezení nových šotoušů po příliš dlouhou dobu.

Vylepšení hry

Tento update také obsahuje různá zlepšení, která se nehodí do jiných kategorií. Nejsou to opravy chyb, ale stejně tak je ani nelze nazvat zcela novými funkcemi či vyrovnávacími změnami. Ale koneckonců, kdo potřebuje kategorie? Update 4.13 zahrnuje následující vylepšení (většina z nich je jen pro nové herní světy):

  • V loterii jsou nyní vidět všechny ceny, což znamená, že vidíte i ceny, které ještě nejsou k dispozici, a spolu s tím vidíte, jakou úroveň loterie potřebujete k jejich získání (k dispozici hned po updatu).
  • Aby se vám lépe plánovalo, uvidíte nyní v aukci šest nadcházejících osobností místo dvou (jen nová herní kola).
  • Hráči s minimem prestiže již nejsou počítáni do spotřeby města a návozu v památce (k dispozici hned po updatu).
  • Ceny rozšíření sídla asociace byly sníženy zhruba o polovinu (jen nová herní kola).
  • Pokud již nemůžete v loterii vyhrát nějakou cenu kvůli dosažení limitu (např. 30 dní Plus účtu), jsou nyní náhradní finanční odměny výrazně vyšší (k dispozici hned po updatu).
  • Startovní bonus pro hráče začínající v pozdějších epochách bude vyšší (jen nová herní kola).

 

Další informace, např. kdy získají jednotlivé servery novou verzi, najdete na fóru.

Jsme potěšeni, že vám můžeme konečně přinést tento update a přejeme vám spoustu zábavy v nové verzi Rail Nation.

Váš Rail Nation Team