Rail Nation Route: naše plány pro rok 2019

Vážení hráči,

vítejte u první části seriálu Rail Nation 2019. V tomto a několika dalších příspěvcích na blogu bychom vám rádi řekli o některých našich plánech pro rok 2019.

V roce 2020 skončí jedna éra – Flash Player už nebude k dispozici. A proto je prvním tématem, které vám chceme představit, Rail Nation v HTML5.
Nebude to znamenat kompletní nový vývoj, ale spíš přesun aktuálního klienta tak, aby bylo i v roce 2020 po vypnutí Flashe možné hrát Rail Nation ve všech běžných prohlížečích. Tento přesun bude v zásadě znamenat přepsání hry do nového kódu.
Tato budoucí verze Rail Nation je v přípravě už nějakou dobu a její spuštění je plánováno na druhou polovinu roku 2019.

 

Kromě této velmi důležité změny na pozadí Rail Nation bychom se rádi zmínili také o několika změnách, které dorazí mnohem dříve, ve verzi 4.13.
Kromě obvyklých oprav chyb se tento update zaměří i na vylepšení ve třech oblastech, které bychom vám nyní chtěli představit blíže.

  1. Přepracované okno asociace

Asociace jsou pro většinu hráčů základním prvkem hry. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro kompletní přepracování okna asociace. To bude k dispozici na nově restartovaných herních světech po nahrání verze 4.13 a výrazně zjednoduší změnu asociace. Například pro nové hráče bude mnohem jednodušší přesunout se do nové asociace, kterou můžou nazývat svým domovem, poté, kdy si např. během tutoriálu vybrali nějakou náhodnou asociaci.

  • Okno asociace bude nyní také vycentrované a nebude to již jen úzký pruh vlevo.
  • Bude také možné se přihlásit do nové asociace bez nutnosti nejprve opustit tu stávající. Stávající asociaci opustíte až poté, co vás nová asociace přijme. Tato změna bude jen na nově restartovaných herních světech.
  • Pokud vás asociace přijme, přihlášky do dalších asociací budou smazány.
  • Všechny funkce asociací budou nyní k dispozici v jednom okně.
  • Pro předsedy asociace bude také mnohem snadnější nalezení potenciálních nových členů.
  • A kromě toho přibyde i funkce automatického přijímání žadatelů, pokud bude v asociaci místo. I tato funkce bude jen na nově restartovaných herních světech.

 

  1. Vyvážení hry

Aktualizace 4.13 přinese také několik změn týkajících se vyvážení hry. Tyto změny jsou založeny především na zpětné vazbě od vás, na dotaznících pro hráče a také na datech získaných přímo ze hry.

  • Bude snížena prestiž za příspěvky na poloviční čekací dobu na cestující (pouze na nově restartovaných herních světech).
  • Bude snížena prestiž za investice v podnicích (pouze na nově restartovaných herních světech).
  • Steam over Europe: regionální body za úroveň památky budou sníženy z 2000 na 1500 bodů (pouze na nově restartovaných herních světech).
  • Sbírání šotoušů bude méně frustrující!
    • Šotouši se nyní budou objevovat jednou za 60 minut místo jednou za 30 minut.
    • Odměny za jejich vyzvednutí budou patřičně zvýšeny.
    • Petr a jeho přátelé budou také méně stydliví. Vzácní šotouši se budou objevovat častěji.
    • „Ochrana před smůlou“: šotouš, který vám stále chybí, se objeví nejpozději po 20 již vyzvednutých šotouších.

 

  1. Vylepšení výkonu

To nejlepší na konec! Jsme rádi, že to můžeme oznámit: update 4.13 přinese nějaké změny, které výrazně zlepší výkon hry mnoha hráčům. Většina našich aktualizací obsahuje změny, které nějakým způsobem zlepšují celkový výkon. Ne všechny změny jako hráči pocítíte, protože ovlivňují např. jen určité skupiny hráčů, nebo jde jen o malé změny či změny na pozadí.
Tentokrát je to ale jiné, protože zlepšení se týkají základních prvků hry, takže byste to měli poznat.

Byly optimalizovány seznamy vlaků i vagónů, které by nyní měly fungovat plynuleji a méně zatěžovat paměť vašeho počítače. Seznam vagónů navíc získá nové rozhraní. Na následujících videích se můžete podívat na rozdíl ve výkonu.

Stará verze

Nová verze

Aktualizace 4.13 je aktuálně plánována na březen.

 

Mimochodem, toto byla jen první část série Rail Nation 2019. O našich dalších plánech pro letošek vás budeme informovat v nadcházejících týdnech.

Příjemnou hru!

Váš Rail Nation Team