Aktualizace 4.14: Primus, výkon a další

Vážení hráči,

dnes vám s radostí oznamujeme nové funkce, které dorazí s aktualizací na verzi 4.14.

Hlavní novinkou je přidání nové bonusové lokomotivy Primus.

Tato lokomotiva se od těch ostatních velmi liší. Je to dané tím, že její hodnoty se automaticky přizpůsobují aktuální epoše, takže Primus bude vždy schopen konkurovat bonusovým lokomotivám ze současné epochy. Díky tomu bude Primus rozhodně hodnotnou součástí vaší vlakové flotily. Z tohoto důvodu bude Primus velmi speciální a vzácná lokomotiva. Bude možné ho získat pouze v loterii, kde bude po zlaté horečce druhou nejvzácnější cenou, kterou budete moci vyhrát jen s pořádnou dávkou štěstí.

Nicméně pro ty z vás, kteří si koupí první balíček zlatých v Rail Nation (jedno, který), bude Primus k dispozici jako speciální bonus.
Už jste si koupili zlaté v minulosti? Nemějte strach, i vy dostanete šanci lokomotivu Primus vyzkoušet!

Aby měli všichni hráči šanci si Primuse vyzkoušet, oslavíme jeho přidání do hry tříměsíčním obdobím, během něhož každý hráč získá Primuse jako bonus navíc při prvním nákupu zlatých v průběhu herního kola. Ani zde nebude záležet, který balíček zlatých si vyberete.

Tato poměrně dlouhá doba byla zvolena proto, abyste měli dost času začít hrát v novém herním kole a užít si tak Primuse během všech šesti epoch.

Primus je nákladní lokomotiva a stejně jako ostatní bonusové lokomotivy vám bude k dispozici do konce herního kola. Můžete ho mít jako doplněk k ostatním bonusovým lokomotivám. Přidání Primuse do loterie nemá žádný vliv na losy – jak ceny losů, tak i ostatní odměny v loterii zůstávají stejné. Takže v zásadě máte možnost získat za své zlaté větší bonus… pokud budete mít štěstí.

Verze 4.14 ale obsahuje ještě více než jen novou bonusovou lokomotivu. S radostí vás informujeme, že jsme znovu vylepšili výkon hry. Minule se zlepšení týkalo především seznamu vlaků. Tentokrát budou z vylepšení profitovat hlavně hráči s rozsáhlou sítí kolejí.

Díky úpravám v pozadí hry jsme dokázali výrazně zkrátit doby načítání při přihlašování u hráčů s rozsáhlou železniční sítí. Čím větší síť, tím více bude vylepšení znát. Abychom vám dali konkrétní příklad: v extrémních případech, kdy má hráč síť kolejí po celé mapě, dojde ke zkrácení doby načítání ze 13 vteřin na 0,26 vteřiny – to je zkrácení o 98 %!

Došlo také k menší změně u předregistrací. Doteď to bylo tak, že pokud se jeden hráč předregistroval v konkrétním městě, předregistroval i celou svou asociaci, ale přitom obsadil jen jedno místo ve městě. To umožnilo, aby se ve stejném městě zaregistrovalo i několik velkých asociací, které tím obešly pravidlo o přeplnění měst. Jelikož to vedlo k výrazné nerovnováze mezi městy, již to nebude možné. Registrace jednoho hráče nyní bere v úvahu celkový počet členů asociace, kteří tak jsou započítáni do města a bude se na ně vztahovat pravidlo o přeplnění. Tím pádem bude nyní rozmístění hráčů ve městech při registraci o něco vyrovnanější.

Kromě toho samozřejmě budou nahrány i další menší změny a opravy chyb, o nichž si můžete přečíst v changelogu na fóru.

Doufáme, že se vám bude tento update líbit!

Váš Rail Nation Team