Zimní speciál začne již brzy!

Ahoj, železničáři!

Už se blíží zima! Po letošním horkém a suchém létě teploty klesají a někde už se i objevil první sníh. Začíná sezóna, kdy si venkovní mrazíky a padající sníh vychutnáte nejlépe z tepla domova se šálkem čaje v ruce. Změna ročního období se samozřejmě nevyhne ani Rail Nation – s radostí na vás přeneseme zimní náladu.

Poprvé v historii Rail Nation vám představujeme zimní speciál!

Kromě klasické hry budou během zimního speciálu k dispozici i nějaké další speciální funkce. Úkoly, nová budova na nádraží, nová měna a nové výzvy, kde budete muset pečlivě plánovat, jak suroviny využijete… a samozřejmě také odměny za vaše úsilí!

Zimní speciál bude aktivní na následujících serverech od 6. 12. 2018 a potrvá celkem 8 dní:

LINK

Speciál lze shrnout do následujících bodů:

  • Sbírejte zimní mince
  • Použijte zimní mince k nákupu zimních surovin
  • Odkrývejte pomocí zimních surovin políčka na hrací desce, abyste získali bonusový los na konci desky
  • Získejte z bonusových losů co nejvíce diamantů
  • Vyhrajte mnoho dalších odměn
  • Na konci speciálu získejte kariérní body za umístění v žebříčku hráčů podle diamantů

 

Níže vysvětlíme jednotlivé prvky speciálu podrobněji:

 

Toto jsou zimní mince, základní měna zimního speciálu. Můžete je získat výměnou za zimní suroviny, z úkolů, ze zimního trhu, odkrýváním políček na hrací desce a za provádění různých akcí ve hře.

 

 

Zde vidíte pět nových zimních surovin. Můžete je koupit za zimní mince buď jednotlivě, nebo v krabicích. Ceny jednotlivých surovin se liší a záleží na nabídce a poptávce na celém serveru. Je tudíž důležité se rozhodnout, kdy a kolik které suroviny koupit, a kdy je naopak zase prodat, abyste nějaké zimní mince vydělali.

Toto vše můžete provádět na hrací desce zimního speciálu, kterou vidíte zde:

Nahoře na herní desce vidíte menu, kde můžete obchodovat se zimními surovinami. Vlevo dole pak najdete krabice se surovinami, které můžete také koupit za zimní mince.

Uprostřed desky je pak cesta složená z políček. Zde můžete odkrývat jednotlivá políčka investováním suroviny, která je na nich zobrazena. Je potřeba se propracovat až doprava, abyste získali bonusový los. Během odkrývání políček tu a tam obdržíte nějaké překvapení.

Vpravo dole také najdete tlačítka, která vedou k úkolům a diamantovému žebříčku.

Počet vašich zimních mincí a diamantů je zobrazen vpravo nahoře. Vlevo nahoře pak najdete úroveň svého zimního trhu a počet diamantů, které vám chybí pro další úroveň zimního trhu.

Zimní trh? Možná bychom měli vysvětlit, o co jde. Zimní trh je nová budova, kterou najdete na svém nádraží.

Pravidelně z něj můžete získávat zimní mince. Stejně jako ostatní budovy, i zimní trh může mít více úrovní. Pokud rozšíříte zimní trh na vyšší úroveň, získáte drobný bonus k zimním mincím za dokončení úkolů. Tento bonus zůstane k dispozici i pro případné příští speciály a jejich měny! Čím více diamantů získáte, tím vyšší úroveň bude zimní trh mít. Diamanty se zde neutrácí – úroveň budovy závisí na celkovém počtu nasbíraných diamantů.

Velmi důležitý je i bonusový los. Ten je vaším nejvýznamnějším zdrojem diamantů.

Když budete mít štěstí, můžete najít diamant i odkrytím políčka na herní desce, ale nejvíce diamantů získáte z bonusového losu. Bonusový los kromě diamantů obsahuje i jednu z následujících odměn:

  • Losy zdarma
  • Zlaté
  • Zimní mince
  • Diamanty navíc
  • Plus účet
  • Speciální bonusová lokomotiva
  • Speciální zlatá nebo zimní horečka

Vyplatí se získat co nejvíce bonusových losů. Především proto, že počet diamantů, které získáte, určí, kolik kariérních bodů dostanete na konci zimního speciálu. Na diamantový žebříček se můžete podívat kdykoli během trvání akce. Vaše pořadí se počítá na základě procenta nejlepších hráčů na serveru, kde hrajete.

Přejeme vám příjemnou zábavu a nechť vyhraje hráč v nejlepší zimní náladě!

 

Otázky a odpovědi:

Můžu si koupit zimní mince nebo suroviny za zlaté?

Ne, toto není možné.

Jsou úkoly náročnější, pokud hraji na serveru v první epoše?

Ne, úkoly a jejich obtížnost jsou přizpůsobené jednotlivým epochám. Kromě toho budete soutěžit s hráči na stejném serveru, takže všichni budou mít stejné podmínky.

Získám více kariérních bodů a diamantů a zimní trh na vyšší úrovni, pokud budu hrát na více herních světech?

Ne. Pokud budete hrát na více herních světech, bude se počítat jen ten s vaším nejlepším výsledkem. Počet kariérních bodů a úroveň zimního trhu bude určena na základě tohoto nejlepšího výsledku.

Pro kterou epochu je navržena speciální bonusová lokomotiva? Budu mít výhodu, když ji vyhraju v některé z prvních epoch?

Parametry speciální bonusové lokomotivy jsou přizpůsobeny epoše, v níž ji vyhrajete. Ve všech epochách tak bude zhruba podobně užitečná.

Jaká je nejlepší strategie pro výhru?

To budete muset zjistit sami 😉

Mají zimní suroviny něco společného se zbožím ve hře?

Ne, zimní suroviny jsou určeny pouze pro odkrývání políček na herní desce.

Zmínili jste budoucí speciály… co to bude zač?

O tom ještě nebylo rozhodnuto. Ale pokud se vám tento speciál bude líbit, rádi bychom v budoucnu občas uspořádali další speciály.

Proč se tento speciál nebude konat na některých herních světech?

Jde o servery, kde by speciál probíhal během finále, a servery, které začínají příliš pozdě, nebo končí příliš brzy, takže speciál by na nich nemohl běžet celou dobu.

Co se stane se zimním trhem po skončení speciálu?

Zimní trh z vašich nádraží zmizí a objeví se (možná v jiné podobě) při případném dalším podobném speciálu. Úroveň zůstane stejná.

Jak dlouho lze využívat speciální bonusovou lokomotivu? Jen do konce speciálu, nebo až do konce serveru?

Speciální bonusová lokomotiva vám zůstane až do konce serveru.

Půjde speciální bonusovou lokomotivu koupit za zlaté?

Ne, toto není možné.

Je potřeba na tento speciál kupovat zlaté?

Ne. Některé úkoly můžou pro splnění vyžadovat použití zlatých, nicméně jako aktivní hráči byste měli získat dostatek zlatých pro splnění těchto úkolů.

Proč má zimní trh tak dlouhý odpočet do dalšího bonusu?

Bylo to tak nastaveno záměrně, aby měli ve hře stejnou šanci hráči s různou úrovní aktivity.