Speciály a diamanty

Vážení hráči,

dnes bychom se rádi zaměřili na minulost a budoucnost speciálních akcí, jako byl např. zimní speciál loni v prosinci.
Během tohoto speciálu jste mohli sbírat bonusy zdarma a také diamanty, které lze vnímat jako určitou formu skóre či prestiže, která ukazuje váš postup během speciálu.  Diamanty vám zůstaly i po konci této události.

Počet diamantů také udává, jakou úroveň bude mít speciální budova, která dává drobný bonus ke speciálním úkolům.

V zimním speciálu jsme se zaměřili na prodej jako na nejefektivnější strategii. Mnoha hráčům se tento nápad zalíbil a s pomocí dokonalé strategie a spousty práce získali mnohem více diamantů, než jsme si dokázali představit i v našich nejdivočejších snech.

Toto pak vedlo k diskusím mezi hráči, kteří se ptali, proč mají někteří hráči výrazně více diamantů než ti ostatní. Samozřejmě je to výhoda i pro budoucí speciály a může to vést k situacím, kdy budou tito hráči s každým dalším speciálem zvyšovat svůj náskok a znemožňovat tak ostatním, aby speciál vyhráli.

Pro tento problém nicméně existují nějaká řešení.

  • Někteří hráči navrhovali reset diamantů a začátek opět od nuly. Podle nás je to příliš drastické rozhodnutí, zejména pro ty, kteří vložili spoustu úsilí do získání tolika diamantů. Jejich snaha by neměla přijít vniveč.
  • Další navrženou variantou bylo zvýšení počtu diamantů v příštích speciálech. To by ale znamenalo výrazné navýšení počtu získaných diamantů a rekordy ze zimního speciálu by již nebyly tak pozoruhodné. Navíc i toto řešení by vynulovalo čas a snahu úspěšných hráčů během zimního speciálu a úspěchy těch průměrných by se staly naprosto irelevantními.
  • Nakonec jsme se rozhodli pro kompromis. Podívali jsme se na statistiky diamantů, které hráči získali, a rozhodli jsme se narýsovat hranici u 500 diamantů. Všechno, co bude navíc, bude před začátkem dalšího speciálu resetováno na 500 diamantů. Odměny (včetně úspěchů), které hráči získali, zůstanou nedotčeny. 500 diamantů jsme zvolili jako hranici proto, že to je množství, které umožnilo efektivně obchodujícím hráčům vyčnívat z davu, a zároveň není tak vysoké, aby ostatním hráčům znemožnilo je dohnat. Toto řešení také nezpůsobí, že menší množství diamantů je k ničemu – stále bude rozdíl v tom, jestli hráč získal 50 nebo 200 diamantů.

Na závěr bychom rádi naznačili, jak bude vypadat budoucnost: díky výjimečně pozitivním reakcím od vás plánujeme v budoucnu přidat do hry další podobné speciály. Rádi bychom také zdůraznili spolupráci během těchto akcí – alespoň ve většině z nich, pokud už ne ve všech. A pro budoucí speciály samozřejmě nastavíme i teoretické maximum diamantů, které lze získat. I když byl zimní speciál vázaný na konkrétní období, nemusí to nutně být stejné i u budoucích speciálů. Už nyní máme spoustu nápadů na budoucí akce, i když v tuto chvíli vám ještě nedokážeme říci, kdy se odehraje další speciál.

Doufáme, že se už těšíte na další speciál – my rozhodně ano!

Váš Rail Nation Team