HTML5 – aktuální stav

Vážení hráči,

rádi bychom vám poskytli nějaké novinky o aktuálním stavu přechodu hry na HTML5.

Pro ty z vás, kteří o tom nic neví: přecházíme z Flashe na HTML5, protože příští rok skončí podpora Flashe.
Před nějakou dobou jsme již na krátkou chvíli přepnuli všechny ruské a německé herní světy do HTML5. Během této doby jsme zaznamenali, že ačkoli pro většinu hráčů byla hra plynulá, u několika hráčů se objevily výrazné problémy s výkonem v nové verzi hry. Z toho důvodu jsme se rozhodli vrátit hru zpátky do Flashe, abychom mohli verzi v HTML5 doladit.

Dnes jsme uprostřed tohoto procesu a rádi bychom vám vysvětlili, co vše je v tom zahrnuto. Chybová hlášení, která jsme dostávali při předchozím testování, nás nevedla k jedné konkrétní příčině, šlo o obecné potíže s výkonem.

Naštěstí se nám podařilo identifikovat oblast s velkým potenciálem pro vylepšení výkonu: prvky uživatelského rozhraní.
V současné době to funguje tak, že při změně či přesunutí prvku v uživatelském rozhraní vyžadují procesy v pozadí kompletní přepočítání. Je potřeba přepočítat i další prvky uživatelského rozhraní, které jsou s původním prvkem nějak spojeny. Tím pak vzniká dominový efekt, protože k těmto prvkům jsou napojeny zase další prvky, které je potřeba také přepočítat.
Tento řetězec zbytečně komplikovaných výpočtů dokáže využít prakticky celou kapacitu procesoru pro panel v prohlížeči, což pak vede k problémům s pamětí a tím vznikají potíže s výkonem.

Naši vývojáři momentálně pracují na změně výpočtů u těchto prvků uživatelského rozhraní. Zjednodušeně řečeno: pokud se změní jeden prvek uživatelského rozhraní, zkontroluje, které další prvky je potřeba přepočítat, místo toho, aby rovnou spustil řetězec výpočtů u všeho.
Přepracování těchto výpočtů je poměrně komplexní proces, ale myslíme si, že to za tu námahu stojí. Nedokážeme vám ještě říct, kdy přesně budeme hotoví, ale chtěli jsme vám prozatím alespoň podat nějaké informace ohledně toho, na čem přesně nyní v souvislosti s HTML5 pracujeme.

 

Už se těšíme na vstup do nové epochy Rail Nation a jakmile budeme mít další informace, podělíme se o ně s vámi.

 

Váš Rail Nation Team