Velký update 4.8.0 je připraven ke spuštění

Poslední verze Rail Nation bude brzy nahrána na všechny servery a zahrnuje mnohá skvělá vylepšení. Nejprve aktualizujeme dva servery pro každý scénář a všechny ostatní servery o týden později. Serverů se starým uživatelským rozhraním se tato aktualizace netýká. Ty budou aktualizovány až po restartu.

 

Tentokrát je aktualizace poměrně rozsáhlá a nabízí vylepšení mnoha různých prvků ve hře.

Nový domov pro vaše lokomotivy

Toto bude lahůdka pro všechny milovníky vlaků! 3D grafici během posledních měsíců odvedli skvělou práci při kompletním přepracování obrazovky s nákupem lokomotiv. Vlaky a lokomotivy nyní září ve zcela novém světle. Každá ze šesti epoch má svůj vlastní vzhled, který se k dané éře hodí. Stejně jako epochy, vlaky a města, i obrazovka s nákupem lokomotiv se nyní vyvíjí ze starého depa plného páry až po dobře osvětlenou halu se skleněnou střechou. Se změnou proporcí jsou nyní rozdíly ve velikosti lokomotiv ještě výraznější.

 

Nový systém zpráv

Systém zpráv v novém uživatelském rozhraní byl v hráčské komunitě často diskutovaným tématem. Vyslechli jsme vaši zpětnou vazbu a připravili nový systém zpráv.

Soukromé zprávy s ostatními hráči, systémové zprávy a fóra jsou nyní zřetelněji odlišeny. To zaručuje lepší přehled o událostech v herním světě, v připojených městech a v asociaci.

V přehledu města, asociace a regionu také nyní znovu najdete přímé odkazy na příslušná fóra.

Můžete si také snadno označit téma jako oblíbené nebo deaktivovat některé notifikace. Zbrusu novou funkcí jsou nastavení, která umožňují hráčům nastavit si systém zpráv podle jejich vlastního uvážení.

Celkově je nyní nový systém zpráv mnohem přehlednější a usnadňuje komunikaci mezi hráči.

 

Speciální slot v asociaci pro nováčky

Nedávno jsme představili rádcovský program a předregistraci pro následující kolo. V této aktualizaci přinášíme „slot pro nováčky“.

Tato funkce umožňuje novým hráčům, kteří ještě nemají asociaci, aby do nějaké vstoupili. Výhodou pro asociaci je nový hráč, který jim může pomoct, i v případě, že je asociace již plná a všichni dosavadní členové v ní chtějí zůstat. Výhodou pro nového hráče je to, že může hrát po boku zkušených hráčů a proniknout tak mnohem rychleji do všech tajů hry.

Požadavkem pro využití nováčkovského slotu je kariérní úroveň 1 v okamžiku vstupu do asociace. Pokud v průběhu herního kola hráč dosáhne vyšší úrovně, v asociaci může zůstat. Pokud se na konci herního kola všichni členové asociace (tzn. 25+1) rozhodnou předregistrovat na další herní kolo, všichni členové včetně nováčka si udrží své místo v asociaci.

Z toho profitují všichni hráči a nováček se může stát platným a loajálním členem asociace.

 

Úpravy u šotoušů

Šotouši už si nějakou dobu fotí vaše vlaky a na základě zpětné vazby od vás jsme se rozhodli pro nějaké úpravy, aby bylo snadnější všech 25 šotoušů nasbírat.

Po aktualizaci se již nebude objevovat více stejných šotoušů zároveň. Z posledních 10 šotoušů vygenerovaných poblíž vašich kolejí se každý může objevit jen jednou, nikoli vícekrát jako předtím.

 

Kromě toho jsme provedli různé další úpravy:

  • Zbrusu nové medaile za zhlédnutá videa
  • V možnostech se objeví přepínače na zapnutí/vypnutí celé kategorie, např. zvuk či notifikace
  • Nastavení různých možností je nyní uloženo v uživatelském systému pro každý server. Tato nastavení pak není potřeba opakovaně nastavovat při každém restartu herního světa.
  • Všichni hráči nyní začínají hrát v pokročilém módu, což znamená, že všechny funkce jsou k dispozici hned od začátku.
  • Během tutoriálu na serverech se scénářem Steam over Europe již nebudou úkoly s volbou prezidenta a starosty

 

Přejeme vám mnoho zábavy s novými a vylepšenými funkcemi v Rail Nation a hodně štěstí ve hře!

Váš Rail Nation Team