Plán mobilní aktualizace

 

Vážení hráči,

 

v červnu 2021 jsme oznámili, že zastavíme veškerý vývoj obsahu a péči o produkt a zaměříme se na vývoj mobilní aplikace. To pochopitelně vyvolalo v komunitě Rail Nation frustraci a mnoho lidí chtělo odpovědi kvůli nedostatku informací nebo pocitu, že jsou drženi v nevědomosti. Za to se vám upřímně omlouváme a uděláme vše pro to, abychom vás informovali častěji, počínaje tímto sdělením.

 

Cílem tohoto textu je poskytnout vám, hráčům, více transparentnosti ohledně toho, proč to trvá tak dlouho, proč se musíme zaměřit na mobilní zařízení a hlavně, kdy můžete očekávat novou aplikaci pro Rail Nation.

 

Proč to trvá tak dlouho?

 

Zaprvé, způsob, jakým jsme původně aplikaci Rail Nation vyvinuli, byl ve své době dokonalý, ale nyní je podle současných oborových standardů velmi zastaralý. V důsledku toho poskytovatelé služeb, které používáme, jako je Google a Apple Store, brzy přestanou poskytovat podporu této technologie, protože tito poskytovatelé přecházejí na tzv. „app bundles“ (balíčky aplikací). To znamená, že aplikace musí být kompletně přepracována, aby podporovala nového klienta aplikace. Náš současný klient je založen na starém kódu Flash, a abychom byli kompatibilní s novou technologií balíčků aplikací, musíme přejít na HAXE Mobile.

 

Zadruhé je to časová a zdrojová zátěž. V tuto chvíli máme pouze jednoho člena týmu Rail Nation, který se na plný úvazek věnuje přeprogramování celé aplikace. Máme však přibližně tři „nemobilní“ vývojáře, kteří nás podporují, kde se dá. Pokud nespolupracují s mobilním týmem, pracují tito tři vývojáři průběžně na zajišťování kvality, údržbě serverů a zavádění scénářů. Na začátku roku jsme měli tři specializované mobilní vývojáře, kteří podporovali mobilní aplikaci. V průběhu roku však bohužel došlo ke snížení tohoto počtu na jednoho. Když k tomu připočteme faktor, že najmout vývojáře se schopnostmi pracovat na mobilní aplikaci HAXE se ukázalo jako téměř nemožné, můžete si udělat představu, proč vše trvá tak dlouho. Za současného stavu jsme na tomto jediném vývojáři závislí nejen při práci na tomto přeprogramování, ale také při další údržbě stávající mobilní aplikace se všemi opravami a aktualizacemi, které potřebujeme implementovat.

 

Další značné zpoždění nám způsobila společnost Google a její chystaná omezení. Google chce změnit způsob hostování aplikací v obchodě Google Play. Bohužel pro nás, klient, který Rail Nation v současné době používá, již nebude kompatibilní s plánovaným redesignem společnosti Google. To nám dává mnohem kratší časový rámec na to, abychom se postarali o aktualizace, které Rail Nation potřebuje, a proto jsme dříve prohlásili, že musíme přesunout zdroje, abychom to stihli včas.

 

I přesto, že jsme nastínili hlavní důvody zpoždění, můžeme s jistotou říci, že vývoj v současné době probíhá podle plánu a děláme značné pokroky. Nicméně Rail Nation se musí přizpůsobit a vyvíjet se směrem k modernějším technologiím a procesům. Budeme na tom i nadále pracovat, abychom vám, hráčům, poskytli co nejlepší zážitek.

 

Doufáme, že jsme vám touto transparentností situace poskytli tolik potřebnou jasnost a pochopení, které jste si vy, hráči, přáli. Nyní přejděme k tomu, proč se musíme zaměřit především na mobilní vývoj.

 

Proč se musíme zaměřit na mobilní vývoj?

 

Jednoduše řečeno, naše technologie příliš zastarávají a Rail Nation se musí přizpůsobit. Ve třetím čtvrtletí roku 2022 už Google a Android nebudou nadále podporovat to, co máme v současnosti. Máme tedy omezený časový rámec na to, abychom to stihli, jinak nebude možné aplikaci Rail Nation dále aktualizovat.

 

Jsme si plně vědomi dlouhého seznamu chyb, které je třeba vyřešit. Z výše uvedených důvodů však pracujeme s velmi krátkým termínem a musíme být co nejefektivnější, aby aktualizace proběhla co nejlépe.

 

Aby bylo zcela jasno: jakmile bude vývoj mobilní verze dokončen a my úspěšně aktualizujeme Rail Nation, budou se stále vyskytovat chyby, i když mnohé z nich byly opraveny. V tuto chvíli je nejdůležitější poskytnout hře Rail Nation potřebnou aktualizaci, která zajistí, že budeme moci pokračovat v aktualizacích hry, opravovat chyby a přinášet do budoucna nový obsah, který si budete moci všichni užívat. Brzy po vydání máme v úmyslu provést fázi odstraňování chyb a sérii aktualizací.

 

Proč tedy stále vydáváte nový obsah (vylepšení kariérní lokomotivy a nové osobnosti)?

 

Jednoduše řečeno: je to proto, že těchto aktualizací bylo možné dosáhnout bez dopadu na vývoj mobilní aplikace. Máme jednoho mobilního vývojáře, ale naši další vývojáři byli stále k dispozici, aby podpořili tvorbu drobných aktualizací obsahu. Pro poskytnutí kontextu: nová aktualizace osobností „Příchod legend“ byla původně plánována jako významnější, vývojářsky náročnější, nová mapa/scénář. Vzhledem k vývoji mobilní aplikace jsme ji však museli zredukovat na něco mnohem jednoduššího a snáze implementovatelného. Máme také dlouhý seznam nových funkcí a obsahu, které jsou všechny pozastaveny kvůli dopadům na vývoj mobilní aplikace.

S aktualizací kariérní lokomotivy to bylo podobné: vývojové úsilí bylo menší a nemělo žádný dopad na vývoj mobilní aplikace.

 

To znamená, že za předpokladu, že dopad na mobilní vývoj je nepatrný nebo zanedbatelný, můžeme stále pracovat na drobných aktualizacích obsahu a opravách chyb (což nadále děláme). Většina obsahu a oprav chyb, které chceme my i hráči, však vyžaduje významný podíl vývojářů, což by dokončení mobilní aplikace zdrželo.

 

I když se soustředíme na mobilní vývoj, je pro nás důležité, abychom i nadále přinášeli do hry nový obsah alespoň v malém měřítku, aby hra zůstala výzvou a bavila vás, hráče. To je také důvod, proč provádíme naše průzkumy – abychom se ujistili, že jakékoli malé aktualizace, které plánujeme, se hráčům líbí.

 

Kdy můžete očekávat novou aplikaci?

 

Beta verzi aplikace pro Google Play Store můžete očekávat na začátku prvního čtvrtletí roku 2022. Pro vstup do beta verze se budou muset účastníci přihlásit prostřednictvím průzkumu, který bude rozeslán ke konci roku 2021 nebo na začátku roku 2022. Účast není nijak omezena, takže bychom rádi vyzvali co nejvíce uživatelů systému Android, aby se přihlásili. Čím více lidí se zapojí, tím více můžeme aplikaci Rail Nation vyladit a vypilovat, aby byla co nejlepší. Nejprve se zaměříme na hráčskou základnu se systémem Android, protože je nejpočetnější a používání beta služeb Google je v současné době efektivnější. Rozhodnutí ohledně beta verze pro iOS teprve padne a bude záviset také na výsledcích beta verze aplikace pro Android.

 

Beta test bude probíhat přibližně tři měsíce kvůli testování kompatibility a zajištění funkčnosti na co největším počtu zařízení. Po spuštění beta verze by mobilní vývoj pokročil natolik, že by se naše pozornost mohla přesunout na péči o produkt, opravy chyb, UX design, usnadnění hry nováčkům, serverová podpora atd.

Díky funkci beta testování, kterou Google poskytuje, se budete moci do beta verze přihlásit a odhlásit se z ní, kdykoli budete chtít. V podstatě se můžete přihlásit a hrát jako obvykle, aniž byste museli svůj účet vázat na hraní pouze v beta aplikaci. V betaverzi však bude možnost „odhlásit se“ a vrátit se k verzi aplikace bez betaverze. Pokud tedy například nahlásíte nějaký problém, můžete se z bety odhlásit a pokračovat v hraní mimo ni, dokud nebude opraven, a pak se opět přihlásit.

 

Pokud nebudou ve fázi beta zjištěny žádné významné komplikace, je v plánu plné vydání v prvním čtvrtletí roku 2022. Vydaná verze bude základní podobou aplikace, která bude funkční a hratelná v závislosti na implementovaných aktualizacích v průběhu beta testování. Brzy po vydání však hodláme vydat opravu všech problémů zjištěných v beta verzi, které vyžadují další práci. Celkově bude nová aplikace vylepšením té předchozí. Stále očekáváme přítomnost některých starých problémů, které hodláme vyřešit v rámci aktualizací. Samozřejmě, jako u všeho podobného, mohou existovat nové chyby, na jejichž identifikaci a opravě budeme usilovně pracovat, jakmile se objeví.

 

Víme, že je toho hodně, ale doufáme, že vám tento přehled a transparentnost v této věci přinesly tolik potřebné informace. Děkujeme za vaši přetrvávající trpělivost a budeme vás informovat, jakmile vám budeme moci sdělit více.

 

Váš Rail Nation Team