Rail Nation Masters – známe vítěze!

Vážení hráči,

závěr hry na Masters je již za námi a my vám přinášíme závěrečné shrnutí. Jsme si vědomi toho, že to nebylo zrovna snadné a že server vám nedokázal poskytnout speciální herní zážitek, který jsme vám na Masters chtěli poskytnout. Níže se o tom dočtete více. Teď je ale čas oznámit naše vítěze!

Prvním městem, které vstoupilo do závěru hry, byl Petertown, který také zůstal na špici po celou dobu finále. Zdálo se, že hráči si neodpočinuli ani v noci. Především během druhého dne bylo jejich tempo přímo vražedné. Město Rocksdale se do finále zapojilo hodinu a půl po Petertownu a ze začátku se soustředilo na písek. V tuto chvíli již Petertown dokončil své první zboží (uhlí) a byl na půli cesty k dokončení druhého (léky).

Obě města ubránila své startovní pozice až do konce. O třetí místo se ale vedly líté bitvy. Chvílemi mělo stejný počet dodaných druhů zboží až pět měst naráz. Po zhruba 24 hodinách se nakonec prosadilo město Oakhill, které pak udrželo třetí místo až do konce. To se dá označit za skvělý úspěch u města, které se zapojilo do závěru hry až z devátého místa.

Vítězem mezi jednotlivci se stal GistWarGeneral, který byl následován hráči Nidayus a rompec. Všichni tři úspěšně ubránili své pozice z prvních šesti epoch i v závěru hry. Níže v žebříčku už to ale nebylo tak poklidné.Hráči II Alex II, Антон Кидман, Coach CB a Dimka Diamond se dostali do top 20 až v průběhu závěru hry, čímž si na poslední chvíli zajistili své ceny. To bohužel pro hráče Canada19, SwenMV, Mityxa a Sev01 znamenalo, že měli cenu na dosah, ale nakonec se do top 20 nedostali.

V žebříčku asociací proběhly během závěru hry na rozdíl od žebříčku jednotlivců nějaké změny.Asociace ELPIDA™ udržela první místo.Asociace Пожарные Мульты se ze třetího místa dostala na druhé a asociace Karfagen™ také o jednu pozici zlepšila své umístění. To znamenalo, že asociace THE PLAYERS těsně přišla o umístění mezi třemi nejlepšími asociacemi.

Gratulujeme všem vítězům!

A nyní několik poznámek na závěr…

Bohužel se nám nepodařilo udělat z Masters tak výjimečnou událost, jak jsme si představovali. V průběhu herního kola jsme čelili technickým obtížím, které se i přes mnoho opatření a více hardwaru, než je obvykle na ostatních serverech, nepodařilo opravit natolik, aby Masters běželo podle našich i vašich představ.

Největší problémy byly způsobeny vysokou zátěží serverů. Na Rail Nation Masters se zaregistrovalo více než 17 000 hráčů z celého světa a více než 10 000 z nich hrálo hru aktivně. I když se občas objeví i běžné servery s podobnými počty hráčů, celková aktivita je na nich výrazně nižší. Klíčovým faktorem na Masters byla právě vysoká aktivita.

Systém zpracování událostí (RTS, real-time system) počítá na pozadí v reálném čase všechny akce provedené hráči. Čím více akcí je na serveru provedeno, tím vyšší bude zátěž systému. Na Masters jsme pravidelně vídali online 900–1100 hráčů naráz. Pro srovnání: na velmi aktivním běžném serveru bývá toto číslo kolem 400.

Nyní musíme přiznat, že RTS nebyl navržen pro tak velké počty hráčů a tomu odpovídající úroveň aktivity.

Na jednu stranu jsme samozřejmě rádi, že jsme přesvědčili tolik z vás k tomu, abyste si zahráli Rail Nation Masters. Na druhou stranu jsme samozřejmě velmi zklamaní, že vaše nadšení bylo tak negativně ovlivněno stavem serveru.

Z tohoto důvodu jsme se rozhodli vám nepříjemnosti kompenzovat tímto způsobem:

  • 25 losů zdarma pro všechny účastníky Masters
  • Kromě toho také všichni hráči získají zpět 25 % veškerých zlatých, které koupili na Masters

Losy zdarma vám budou poslány e-mailem v podobě bonusového kódu. Tento kód může být použit jednou. Brzy si také budete moct převést zlaté na server dle svého výběru prostřednictvím funkce na převod zlatých.

E-maily s bonusovými kódy budeme rozesílat 26.03.2018. Abyste je dostali, je důležité mít aktivní možnost zasílání newsletterů ve hře nebo v nastavení kariéry.

Bylo to první kolo Rail Nation Masters pro nás i pro vás a my se z této zkušenosti máme co učit. Během příštích dnů se sejdeme a podrobně rozebereme poslední měsíc a půl, abychom zajistili, že příště vám budeme schopni poskytnout mnohem lepší herní zážitek. Doufáme, že jste si i přesto hru užili. Bylo skvělé vidět, kolik hráčů s námi zůstalo až do konce i přes všechny potíže.

Přejeme vám bezpečnou cestu.
Váš Rail Nation Team